Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg
Recente Tweets
Nieuws
Fotoalbums
Inschrijven
Kunstfestival 2017

  

 

 

 

25 jaar

Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg


 

5 t/m 26 september: Kunst in de Etalage


2 september: Kunst in de Singel


9 september: Dag van het Kunstfestival


16/17 september: Atelierroute Schiebroek-Hillegersberg

 

23 september: Kunst in het Park

 

30 september: Feestelijk Slotaccoord


 

N i e u w s 

 Initiatief De Castagnet
U hebt het vast ergens wel gelezen: de gemeente Rotterdam wil af van een aantal wijkgebouwen, waaronder Castagnet in Schiebroek. Oktober 2015 riep wethouder Visser met name bewoners op om de handen ineen te slaan en te kijken of het beheer van Castagnet door ‘de wijk’ kan worden overgenomen.
 
In de achter ons liggende periode is daar hard aan gewerkt.
Er is een coöperatie van wijkinitiatieven (Talentfabriek010, Blok’s Paperwork, Kunstfestival, bewonersorganisatie Leven in Schiebroek) gevormd. De gemeente heeft een marktverkenning gehouden, waarbij zich zes partijen hebben gemeld die geïnteresseerd zijn in overname van Castagnet.
De coöperatie is een van hen.
 
Op dit moment wordt er gemeentelijk een zogenaamde ‘subsidietender’ voorbereid. Daarop kunnen weer  partijen een businessplan indienen en uiteindelijk zal er in 2017 een keuze gemaakt worden door de gemeente.
 
De coöperatie wil niet stil zitten. We willen graag bekendheid verwerven, zodat het draagvlak voor ons initiatief verbreed wordt. Bij de werving hoort ook een Facebook-pagina. Als u een Facebook-account hebt, stellen wij het zeer op prijs als u ons initiatief wilt volgen.
Dit is het adres:
 
 


De Zonnestraal blijft
 

Onlangs werd bekend dat de gemeente Rotterdam een aantal kunstwerken op de 'weesbeeldenlijst' heeft gezet. Dat betekent dat de gemeente niet langer geld wil steken in het onderhoud van een aantal kunstwerken. Een van die kunstwerken is 'De Obelisk" van Tjalling Idenburg. De Obelisk, in de volksmond ook wel 'De Zonnestraal' genoemd, staat bij de Schiebroekse Parkflat. Het beeld valt niet meer weg te denken. Er was sprake van dat de Bergse Zonnebloemschool de Obelisk zou 'adopteren', maar wijkbewoonster Maureen Hidskes vond dat het beeld niet uit Schiebroek weg mocht. Ze schakelde de gebiedscommissie in en kwam zo terecht bij het Kunstfestival. Inmiddels heeft de gebiedscommissie heel genereus het benodigde bedrag voor adoptie ter beschikking gesteld, is Het Kunstfestival adoptie-ouder van de Zonnestraal en blijft het beeld behouden voor Schiebroek. 


 


Hier vindt u onze partners. Zij maken het Kunstfestival mede mogelijk!

 

 

De activiteiten van Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Dat kan alleen als er voldoende financiën zijn. Gelukkig heeft Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg een aantal vaste partners die de activiteiten belangrijk vinden. 

 Die partners zijn o.a.:

 

Gemeente Rotterdam en Gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek

 

Rotterdam The Hague Airport

 

Elise Mathilde Fonds

 

Rabobank Rotterdam

 

Stichting Daniël van der Vorm

 

Rotterdamse Cultuurscouts

 

Stichting ter Bevordering van Volkskracht/Van Leeuwen Van Lignac Stichting

 

Albert Heijn Schiebroek

 

Hema

 

- Stichting Blok's Paperwork

Deze partners stellen met financiële steun de vrijwilligers van Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg in staat om een jaarprogramma te maken en uit te voeren. 

 Zonder deze steun geen mooi Kunstfestival in Schiebroek-Hillegersberg!