Kunstfestival Schiebroek-Hillegersberg
Recente Tweets
Nieuws
Inschrijven
Fotoalbums
Kunstfestival voor behoud Kunst in Schiebroek

Kunstfestival zet zich in voor behoud van kunst in Schiebroek

Onlangs werd bekend dat de gemeente Rotterdam een aantal kunstwerken op de 'weesbeeldenlijst' heeft gezet. Dat betekent dat de gemeente niet langer geld wil steken in het onderhoud van een aantal kunstwerken. Een van die kunstwerken is 'De Obelisk" van Tjalling Idenburg. De Obelisk, in de volksmond ook wel 'De Zonnestraal' genoemd, staat bij de Schiebroekse Parkflat. Het beeld valt niet meer weg te denken. Er was sprake van dat de Bergse Zonnebloemschool de Obelisk zou 'adopteren', maar wijkbewoonster Maureen Hidskes vond dat het beeld niet uit Schiebroek weg mocht. Ze schakelde de gebiedscommissie in en kwam zo terecht bij het Kunstfestival. Inmiddels heeft de gebiedscommissie heel genereus het benodigde bedrag voor adoptie ter beschikking gesteld, is Het Kunstfestival adoptie-ouder van de Zonnestraal en blijft het beeld behouden voor Schiebroek.