De Vensterbank van Schiebroek, 15 reuzenpotten in het Schiebroekse Park langs de Doenkade, zullen binnenkort moeten verhuizen in verband met de aanleg van de A16 Rotterdam. In samenwerking met Stadsbeheer, een landschapsarchitect en de bouwcombinatie De Groene Boog, wordt bezien welke plek in Schiebroek geschikt is om de potten tijdelijk te huisvesten. Zodra dit bekend is, kunt u het hier lezen. Het wordt nog een hele operatie, want de krentenbomen die in de potten staan (sinds 2008) zijn inmiddels zo gegroeid dat zij diep in de grond zijn geworteld. Ze zullen er handmatig uitgehaald moeten worden. Een fikse klus, want er zit ongeveer een vrachtauto aarde in een pot. Gelukkig is iedereen ervan overtuigd dat dit kunstwerk dat als ‘landmark’ te boek staat, behouden moet blijven. 

Als u op deze site het kopje ‘Vensterbank’ aanklikt, kunt u de bouw van de reuzenpotten nog eens lezen. Er staat een soort dagboek op en foto’s van de fabricage van de potten in de fabriek in IJmuiden.

Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *